Gallay Kézműves Pince

Gallay Genus 2021

Évjárat

2021

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Zweigelt, Turán, Kékfrankos

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Bükk

Alkoholtartalom

12 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

16,00 C

Maradék cukor

1 g/L

Három fajta, turán, kékfrankos és zweigelt házasítása kiváló évjáratból. Ez a bor egyértelműen mutatja a hűvös éghajlatú fajták termesztésének előnyeit. Különböző bükki szőlőültetvényekről szüretelve. A szőlő zúzása és bogyózása után a szőlőt kis nyitott tetejű edényekben erjesztjük, és az erjesztőkádakban naponta háromszor csömöszöljük 20 napig. Összesen csak 3 hordó készül. A hordók különböző tölgyfából készülnek: magyar, francia és amerikai. A Gallay Genus egy igazán összetett bor, sok réteggel. Meggyszilva vörös bogyós gyümölcsök, egy csipetnyi bourbon vanília, szerecsendió és fűszerek illata jelenik meg benne. A tanninok simák és lágyak.

  • Vörös húsokhoz
  • Pirosbogyós
  • Hordós érlelési jegyek
  • Érett jegyek
  • Tölgyfahordóban érlelt

4 990 Ft

Egységár: 6 653 Ft/L

Készleten

Belföldön Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Vörös húsokhoz
  • Pirosbogyós
  • Hordós érlelési jegyek
  • Érett jegyek
  • Tölgyfahordóban érlelt

Három fajta, turán, kékfrankos és zweigelt házasítása kiváló évjáratból. Ez a bor egyértelműen mutatja a hűvös éghajlatú fajták termesztésének előnyeit. Különböző bükki szőlőültetvényekről szüretelve. A szőlő zúzása és bogyózása után a szőlőt kis nyitott tetejű edényekben erjesztjük, és az erjesztőkádakban naponta háromszor csömöszöljük 20 napig. Összesen csak 3 hordó készül. A hordók különböző tölgyfából készülnek: magyar, francia és amerikai. A Gallay Genus egy igazán összetett bor, sok réteggel. Meggyszilva vörös bogyós gyümölcsök, egy csipetnyi bourbon vanília, szerecsendió és fűszerek illata jelenik meg benne. A tanninok simák és lágyak.

Az évjáratról

.

Zweigelt

Fritz Zweigelt nemesítette kékfrankos és szentlőrinc (Sankt Laurent) keresztezésével 1922-ben; Ausztria legelterjedtebb kékszőlőfajtája (mintegy hatezer hektárral), nálunk 1500 ha-on terem. Jellemzően könnyű-közepes testű, bogyósgyümölcsös aromatikájú bort ad, fajtatisztán könnyen felismerhető lilás, ciklámenes beütésű színéről.

Turán

1964-ben nemesítették Egerben Csizmazia József és Bereznai László (Bikavér 8 × Gárdonyi Géza keresztezésével). Festőlevű fajta, többnyire jellegzetesen florális karakterű, vastag, cserzőanyagban gazdag bort produkál. Területe ma összesen 170 hektár, leginkább egri és mátrai borászok foglalkoznak vele.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.